Foredrag

Foredrag 1: En Ny Vej

Et foredrag om at skifte karriere op til flere gange med udgangspunkt i min egen snirklede karrierebane. I gamle dage var det lykken at forblive i det samme job i 40 år indtil man modtog et guldur og klap på skulderen. Sådan er det ikke længere – vi skifter jobs langt oftere og stiller helt andre krav til vores arbejdsplads. Hvad er faldgruberne og succeskriterierne når man pludselig lægger sit arbejdsliv radikalt om? Dette søger foredraget at svare på med talrige eksempler og publikumsinddragelse.

Foredrag 2: Kreative Partnerskaber

En gang talte man meget om CSR – altså Corporate Social Responsability: Tanken om at store virksomheder skal være bevidste om deres sociale engagement. Men virksomheder har ikke kun et socialt ansvar – de har også et kulturelt ansvar: CCR. Et blomstrende kulturliv er til stor gavn for samfundet og i sidste ende også for virksomheden selv. Og de største vindere er borgerne som får billige eller gratis kulturelle oplevelser, hvor de før havde været udsat for en annonce eller reklamefilm. Med udgangspunkt i mit eget job som kulturchef for Kähler og andre cases påpeger jeg hvordan disse nye kreative partnerskaber mellem virksomheder og kulturaktører, kan være en langt mere effektiv branding end traditionel markedsføring.

Foredrag 3: Rend mig i den gode smag!

Poul Henningsen designede P.H. lampen som et oprør mod den gode smag. Men paradoksalt nok er selvsamme lampe blevet et særdeles velkendt udtryk for god smag. I forhold til tidligere er godt design gået hen og blevet en klassemarkør. Hvorfor er noget kultur fint og andet knap så fint? Med massevis af eksempler punkteres fordommene om god og dårlig smag samtidig med at foredraget også påpeger at man sagtens kan tale med om både design og kunst uden at være uddannet indenfor nogle af felterne.