Alle børn fortjener en god jul!

Som jeg bliver ældre, får jeg det i højere og højere grad svært med alle de mange penge vi bruger på julen. Det virker så absurd, når vi i forvejen har så meget og mange andre har så lidt. På den ene side vil jeg rigtig gerne give min børn en god jul – på den anden anden side ved jeg godt, at der findes masser af børn – også i Danmark – som ikke får den jul, de fortjener. Så da   Ungdommens Røde Kors spurgte om jeg ville være med til at pynte juletræer på auktion for at samle ind til børn og unge som holder jul på krisecentre,  slog jeg til med det samme.

 

Keramik, lyrik & strik

Jeg har pyntet et juletræ med lyrik, keramik og unik kunst på toppen. Træet er en smuk forening af i mit virke som kultur chef i Kähler. Jeg har fx afholdt en del strikkesaloner, hvor der har været digtoplæsning.

Stjernen er strikket af kunstneren Stine Leth, den er unik og strikket specialt til dette træ. Keramikken er Kähler Design og lyrikken er digtsamlinger af forskellige danske forfattere fra Gyldendals forlag – blandt andre Dy Plambeck, Naja Marie Aidt og Mette Moestrup. Som alternativ til en juletræsfod er træet er plantet i den smukkeste gulvvase designet af Stine Goya for Kähler.

 

Du kan byde på juletræet, som er på auktion frem 5. december. Indsamlingen fra auktionen går til juleaktiviteter og juletræsfester for udsatte børn og unge på blandt andet landets kvindecentre og døgninstitutioner.